Az UNESCO „Ember és Bioszféra” Program Magyar Nemzeti Bizottságának tagújító ülése Martonvásáron

Egyesületünk elnökét, Dr. Szanyi Szabolcsot tagjává választotta az UNESCO „Ember és Bioszféra” Program Magyar Nemzeti Bizottsága. Melynek tagújító ülését 2020. szeptember 23-án tartották meg az Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézetének Agroverzum tudományos élményközpontjában, Martonvásáron. Írta: oroszjulia 2020-10-01

"Az ülésen új tagként megbízott Dr. Szanyi Szabolcs, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának tanársegédje a határon átnyúló kapcsolatokat bemutatva előadást tartott egy kárpátaljai vadrezervátum természeti értékeiről, amely a jövőben akár a szatmár-beregi táj bioszféra-rezervátumává is fejleszthető lehet. Ennek indokoltságát a Magyarországot és Ukrajnát összekötő egyedülállóan gazdag növény- és rovarvilággal rendelkező terület élővilágbeli hasonlóságára és így közös védelmére alapította."

Bővebben lásd: