Szakmai műhely és tanulmányút a Szatmár-Beregi Natúrparkban

2019. május 31-én a Szatmár-Beregi Natúrpark területén, Kölcsén rendezték meg a Magyar Natúrpark Szövetség és a Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület soron következő szakmai műhelyét. A szakmai programon Szanyi Szabolcs és Orosz Júlia képviselte a PAPILIO- Természet-és Környezetvédelmi Egyesületet. Írta: oroszjulia 2019-06-06

A PAPILIO Természet- és Környezetvédelmi Egyesület jelenlévő munkatársainak köszönhetően a résztvevők betekintést kaptak a civil szervezet Kárpátalján zajló környezeti nevelési és természetvédelmi kutatási programjaiba. Az ukrajnai általános iskolások számára a környezeti neveléssel kapcsolatos programok sajnos csak korlátozottan érhetőek el, az egyesület ezen a helyzeten szeretne változtatni. Munkájukat különösen fontossá teszi, hogy a térség környezeti állapota egyre romlik. Különösen nagy problémát okoz a hulladékok ártalmatlanításának megoldatlansága, ami a Tisza folyó révén hazánkat is súlyosan érinti.

Bővebben: