„Nem minden rovar bogár...” című csapatverseny

A PAPILIO – Természet- és Környezetvédelmi Egyesület rendezésében sikeresen lezajlott, az első alkalommal meghirdetett „Nem minden rovar bogár” című csapatverseny. Írta: oroszjulia 2019-01-23

A PAPILIO – Természet- és Környezetvédelmi Egyesület rendezésében sikeresen lezajlott, az első alkalommal meghirdetett „Nem minden rovar bogár...” című csapatverseny. A vetélkedő tematikája a rovarok sokszínűsége, az ízeltlábúak törzse volt, amelyen kárpátaljai magyar tanintézetek, biológia iránt érdeklődő diákjai vettek részt. A gyerekek tíz háromfős csapatba szerveződve méretették meg tudásukat. A diákoknak különböző, interaktív feladatokat kellett megoldaniuk: a rovarok hangjának felismeréstől kezdve a mozi kvízig, a rovarrejtvénytől át a kódfejtésig, a képpárosítástól a kakukktojás megtalálásáig. Molnár Attila, egyesületünk tagja, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola oktatója zökkenőmentesen bonyolította le a versenyt, amelynek a szervezésben segítséget nyújtottak az egyesület tagjai. A csapatversenyt idén a Csapi 2. Sz. Széchenyi István Középiskola diákjaiból álló „Moszkitók” csapata nyerte, második helyezett a Nagydobronyi Református Líceum „Fürge gyíkok” csapata lett, míg harmadik helyen a „Kis Tudósok”, a Nagydobronyi Középiskola tanulói végeztek. A díjátadón a diákok oklevelet és értékes nyereményeket vehettek át. Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját és minden résztvevő diák aktív közreműködését. A verseny helyszínét a Nagydobronyi Magyar Ház biztosította, aminek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

A program a BGA Zrt. támogatásával valósult meg.

Bővebben lásd: