BioBlitz 2020 – II. Kárpátaljai Élőlényleltár Nagydobronyban

A PAPILIO – Természet- és Környezetvédelmi Egyesület immár második alkalommal rendezte meg a Kárpátaljai Élőlényleltár programot, amely a Nyugat-Európában egyre szélesebb körben terjedő BioBlitz közösségi élőlényfelmérés mintáját követi. Ebből kifolyólag az esemény BioBlitz Kárpátalja néven valósult meg, ami a jövőben hivatalosan csatlakozik a nemzetközi BioBlitz-hálózathoz. Az elnevezés nem véletlen, hiszen a szóösszetételben a „Bio” jelentése élő, és ebben az esetben a biológiai sokféleségre utal, míg a „Blitz” jelentése roham. A program idén a karanténintézkedések miatt rendhagyó formában valósult meg augusztus 10. és 13. között. Célja a Nagydobronyi Vadvédelmi Rezervátum élővilágának feltérképezése és tanulmányozása volt. Írta: oroszjulia 2020-08-14

Bővesseb lásd: