Ismerjük meg környezetünk élővilágát: kirándulás a Kuzij-völgyben

Írta: szanyiszabolcs 2016-09-05

A Magyarnak Maradni Szülőföldünkön Civil Szervezet támogatásával, egyesületünk ismét kirándulást szervezett a Kárpátokba. A csapat kora reggeli indult a Kuzij völgy irányába. Útközben idegenvezető segítségével megtekintettük a fontosabb látnivalókat. Érkezés után rövid tájékoztató következett, melyben ismertettük a kirándulás alapvető szabályait, és felhívtuk a figyelmet a megfigyelendő természeti értékekre. A szurdokvölgy délies fekvése következtében különleges mikroklímával rendelkezik, ebből adódóan igazán különleges növény-és állatvilággal bír. A több, mint 1000 méteres tengerszint feletti magasságig felhúzódó tölgyesek 26 védett növényfajnak adnak otthont. Nem véletlen, hogy a Kuziji Természetvédelmi Területet 1990-ben a Kárpáti Bioszféra Rezervátumhoz csatolták.

A Papilio Szakkör tagjai egy kellemes séta után közös szalonnasütéssel zárták a kirándulást. A hazaútra mindenki kellőképpen elfáradt.