"A Nagydobronyi Vadvédelmi Rezervátum és környéke élővilága és természeti értékei "

Írta: szanyiszabolcs 2015-12-17

December 16.-án az Egyesületünk sikeresen megtartotta első előadássorozatát. A helyszín a Nagydobronyi Középiskola Díszterme volt. A közönség túlnyomó többsége az iskola diákjaiból állt. Az előadássorozat témaköre a Nagydobronyi Vadvédelmi Rezervátum és környéke élővilága és természeti értékei volt. Az eseményt Szanyi Szabolcs, az Egyesület elnöke nyitotta meg. Ezután a középiskola biológia tanárnője, Keresztyén Andrea tartotta meg érdekfeszítő előadását, melynek témája a Nagydobronyi Vadvédelmi Rezervátum növényvilága volt. Ezután Szanyi Szabolcs tartott látványos előadást a rezervátum nagylepkéiről, valamint kétéltű- és hüllő fajairól. Ezt követően Molnár Attila, a II. Rákóczi Ferenc Főiskola diákja borzongatta meg a közönséget a környéken előforduló vérszívó parazitákról és az általuk terjesztett betegségekről szóló előadásával. Végül Katona Krisztián dupla előadásával zárta az eseményt, melyből az egyik a rezervátum futóbogár fajairól, míg a másik a természetfotózás rejtelmeiről szólt. A helyszín biztosításáért és a zökkenőmentes együttműködésért köszönettel tartozunk a Nagydobronyi Középiskola Igazgatóságának.